Velkommen til Hjortdal Dyrefarm

Legeplads med dyr

Hos Hjortdal Dyrefarm finder du en legeplads med dyr. Og faktisk ikke kun en – rundt omkring, blandt vores dyr, gemmer der sig flere små hyggelige pladser til leg.

Du vil finde gynger, legehuse, sandkasser og en masse forskelligt legetøj, der hurtigt vil gøre dagen sjov for ungerne!

På jeres tur rundt hos os, vil I finde mange forskellige dyr ved legepladserne – og mange af dem vil gerne have besøg i deres indhegning. Gederne vil gerne smage på godbidder og kaninerne vil gerne op at sidde hos jer. Skulle I komme forbi os i højsæsonen vil det endda være muligt for børnene at prøve ponyridning.

Den største af vores legepladser er placeret midt blandt egern, fugle, deguer og geder – her er der desuden placeret borde og stole, så de lidt ældre kan nyde mad og drikke fra vores restaurant, mens børnene hygger sig.

Dyr på legepladserne

I dyreparken har du mulighed for at møde mange forskellige dyr.
Vi har i alt over 350 dyr fordelt på 50 forskellige racer, og du kan blandt andet finde:

 • Egern
 • Får og geder
 • Heste og ponyer
 • Høns
 • Ilder
 • Lama
 • Ræve
 • Påfugle og fasaner
 • Albino kænguruer
 • Næse- og vaskebjørne
 • Gnavere bl.a. kaniner og marsvin
 • Og mange andre spændende dyr

Du kan komme helt tæt på de mange dyr, og det er desuden tilladt at fodre dyrene med foder købt i dyreparken.

Kom og besøg os

Dyreinformation

Amherst Fasan

Amherst Fasanen er udbredt i det sydlige Asien, hvor den lever i bjergskove i 3500 til 6000 meters højde. Den blev indført til Europa i starten af 1800 tallet, og er i dag blandt de mest udbredte prydfasaner. Den lever af grønt og bær.
Hannen er den mest farvestrålende, hvor halen kan blive op til 125 cm lang. Hunnen er brun med en kort hale op til 25 cm. Hunnen lægger 6-25 lysbrune æg, som udruges på 23-24 dage.

Degu

Deguen lever vildt i Andesbjergene i Chile. Her bor de i familier på mellem 5-10 dyr, men kan være flere hundrede i en koloni. De graver gange i jorden, hvor hver familie har deres egne gangsystemer.
Deguen er en middelstor gnaver på ca. 250 g og er i familie med bl.a. marsvin og ørkenrotte. Deguen er dagaktiv, og er et forholdsvis nyt kæledyr i Danmark. Drægtighedsperioden er 3 måneder og den føder 4-6 unger, som ved fødslen er fuldt udviklet.
Dens føde består af frø, rødder, bark, kviste, græs og frugt. De tåler ikke sukkerrig kost.

Kænguru Wallaby

Den brunhalsede kænguru lever på busksteppe og skovområder på Sydøstkysten af Austalien og i Tasmanien. Dens Føde består af græsser og andre plantedele. Kænguruer er pungdyr, den har lange kraftige bagben og en kraftfuld og lang hale.
Levealderen er ca. 12-15 år. Hunnen vejer 11-16 kg og bliver 66-84 cm høj. Hannen vejer 15-27 kg og bliver 72-93 cm høj.
Kænguruer kan deles op i 3 grupper Rottekænguruer, ægte kænguruer og trækænguruer. Den brunhalsede Kænguru er mellemstor og hører til de ægte kænguruer.

Vaskebjørn

Vaskebjørnen stammer oprindeligt fra Nord og mellem Amerika. Men er efterhånden også meget udbredt i Europa p.g.a undslupne dyr fra pelsfarme. I Tyskland menes at leve op imod 1 halv million eksemplarer i naturen.
Længden er 50-100 cm plus hale på ca 30 cm, og vægten fra 3-9 kg. Den kan blive 2-6 år i naturen, men op til 20 år i fangenskab.
Den er drægtig i 63 dage og får 3-6 unger.
En kraftig følesans i forpoterne bruges til at identificere mad som den har fundet under vandet, dette har givet den sit navn, da det ligner at den vasker sit føde. Føden består af insekter, krebsdyr, frøer, nødder, frugt og bær.

Cameroun Får

Cameroun får stammer fra Sydafrika, hvor det er meget brugt som slagte får. Det er et nøjsomt får som er god til at løbe og springe på sine spinkle ben.
Det er unikt for denne race at den får lam to gange om året.
Cameroun får er et hår får, i stedet for uld bærer de pels, og skal således ikke klippes.
Får har en meget avanceret mave, hvilket gør det i stand til at fordøje fødetyper, som mange andre arter ikke ville kunne klare, dette gør får til en af de mest udbredte husdyr der findes.

Oplevelser for alle